Ahududu sosu ve kayısı marmeladı ile hazırlanan bu tatlıya bayılacaksınız!
Çikolatalı ve soslu cheesecake
KAÇ KİŞİLİK: 8
HAZIRLAMA SÜRESİ: 40 dk
PİŞME SÜRESİ: dk
Malzemeler:
Kek tabanı için:
4 paket kakaolu bisküvi
200 gr margarin
Üzeri için:
2 paket labne peyniri
1 su bardağı süzme yoğurt
1 paket toz kremşanti
1 su bardağı süt
1 bardağı iri kıyılmış çikolata
Süslemek için:
1 su bardağı hazır ahududu sosu
1 kase çilek
1 çorba kaşığı su
3 çorba kaşığı kayısı marmeladı
Hazırlanışı:
* Kek tabanı için, margarini eritip ılıtın. Bisküvileri ufalayıp robota alın. Margarini ilave edip ezin. Çukur bir kaba alıp yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Kelepçeli kalıbı yağlı kağıtla kaplayın. Hamuru kalıbın içine elinizle bastırarak yayın. Buzlukta 15 dakika bekletin.
* Kremşantiyi 1 bardak sütle katılaşıncaya kadar çırpın. Buzlukta 15 dakika bekletin. Peynir ve yoğurdu başka bir kapta çırpıp buzdolabında 10 dakika bekletin. Kremşantiye ekleyip iyice yedirinceye kadar çırpın.
* Peynirli karışımın yarısını kek tabanının üzerine döküp kıyılmış çikolatayı serpiştirin. Kalan peynirli karışımı ekleyip spatula ile düzeltin. Buzdolabında 3 saat bekletin.
* Marmelat ve suyu tavada ısıtın. Çilekleri batırıp kekin üzerini süsleyin. Dilimleyip servis yapın