MALZEMELER
yarim su bardagi tozseker
1 su bardagi un
4 çorbakasigi tereyagi (veya margarin)
2 çaykasigi hashas tohumu
1 yumurta sarisi
süt
maya
tuz
4 Kisilik
HAZIRLANISI
Tereyagi ya da margarini krema haline gelene kadar isitin. Içine tozsekeri,unu, hafifçe çirpilmis yumurta sarisini, bir tutam tuzu ve sütte çözülmüs biraz mayayi katin. Tüm malzemeleri hamur haline getirdikten sonra iki saat kadar buzdolabinda bekletin.
Daha sonra üzerine bir çaykasigi hashas tohumu serpin ve çok ince olmayacak sekilde hamuru açin. Kalip aletleriyle kestiginiz parçalari yagli ve unlu bir tavaya koyun. Yeniden bir saat kadar buzdolabinda dinlendirin. Sonra üzerlerine, kalan hashas tohumlarini serpistirip önceden isittiginiz 180 derecelik firinda onbes dakika kadar pisirin birakin.
AFIYET OLSUN!