500 gr un
21 gr yas maya
1 bardak ilik süt
Yarim bardak siviyag
1 çorba kasigi toz seker
1 tatli kasigi tuz
Ezilmis hashas ve sürülür kivama getirmek için siviyag.
[/list]Unun ortasini havuz gibi açiyoruz. Ortasina ilik sütü, sekeri, tuzu, yagi ve mayayi koyuyoruz, mayayi eritip, kenarlardan mayayi alip, iyice yoguruyoruz. Hamurun yumusak olmasi gerekiyor hatta kulak memesinden biraz daha yumusak olmaliymis halamin dedigine göre. Yogurdugumuz hamuru bir kenarda 15 dakika kadar dinlendiriyoruz. Hamuru üçe bölüp, her birini açiyoruz. Yagla karistirip sürülebilir kivama getirdigimiz ezilmis hashasi hamura bolca sürüyoruz. Hamuru gevsekçe sarip, kivira kivira buruyoruz. Biçakla yumaklar kesip, yan yana yaglanmis tepsiye diziyoruz. Hamur yayilmasin diye tepsinin kenarli olmasina dikkat edilmeli. Tümü bitince üzerlerine yag sürüp, bir saat ilik bir yerde mayalandiriyoruz. Önceden 170 dereceye isiyilmis firinda üzerleri kizarana dek pisiriyoruz. Hashasla, bir de agzi açik bükme yapilir ki o da nefistir.