12 su bardagi yesil mercimek (Afyon'da küçücük, yuvarlacik bir mercimekle yapilir.)
2 bardak pilavlik bulgur
1 adet sogan
4 bardak su (Isterseniz tavuk ya da et suyu da olur.)
2 kasik siviyag
[/list]
Mercimegi bol su ile hasladim demek isterdim. Ama vakit azdi düdüklü tencerede az su ile hasladim, biraz da fazla haslamisim nerdeyse dagilacaklarmis. Suyunu süzdüm ve kenara aldim. Sogani küçücük dogradim ve siviyagda kavurdum. Suyunu, tuzunu ekleyip kaynattim. Yikadigim bulguru ve mercimegi ekledim. Suyunu çekene kadar, arada karistirarak, agzi kapali pisirdim. Suyunu çekince kapadim. Biraz dinlendirdim. Yanina haslanmis butlarim vardi. Onlari bir kasik tereyaginda çevirip kizarttim. Butlari tereyaginda kizartinca mercimekli pilavin asil tarifinde olan bir basamagi atladim. O da servisten önce tereyagini kizdirip pilavin üzerine gezdirmek. Afyon'da böyle yaparlar.