ForumAlem
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Yetkinforum.com | ©phpBB | Bedava yardımlaşma forumu | Suistimalı göstermek | Son tartışmalar
ForumAlem

ForumAlem
 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

 

 mercimekli bulgur pilavı

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
ToPrAk
Admin
Admin
ToPrAk


Mesaj Sayısı : 457
Kayıt tarihi : 05/08/08
Yaş : 35
Nerden : KONYA

mercimekli bulgur pilavı Empty
MesajKonu: mercimekli bulgur pilavı   mercimekli bulgur pilavı Icon_minitimeCuma Ağus. 08, 2008 8:19 pm

12 su bardagi yesil mercimek (Afyon'da küçücük, yuvarlacik bir mercimekle yapilir.)
2 bardak pilavlik bulgur
1 adet sogan
4 bardak su (Isterseniz tavuk ya da et suyu da olur.)
2 kasik siviyag
[/list]


Mercimegi bol su ile hasladim demek isterdim. Ama vakit azdi düdüklü tencerede az su ile hasladim, biraz da fazla haslamisim nerdeyse dagilacaklarmis. Suyunu süzdüm ve kenara aldim. Sogani küçücük dogradim ve siviyagda kavurdum. Suyunu, tuzunu ekleyip kaynattim. Yikadigim bulguru ve mercimegi ekledim. Suyunu çekene kadar, arada karistirarak, agzi kapali pisirdim. Suyunu çekince kapadim. Biraz dinlendirdim. Yanina haslanmis butlarim vardi. Onlari bir kasik tereyaginda çevirip kizarttim. Butlari tereyaginda kizartinca mercimekli pilavin asil tarifinde olan bir basamagi atladim. O da servisten önce tereyagini kizdirip pilavin üzerine gezdirmek. Afyon'da böyle yaparlar.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
mercimekli bulgur pilavı
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
ForumAlem :: Her Telden, Eğlence, Mizah, Tartışma :: YEMEK TARİFLERİ-
Buraya geçin: