Elmali tatli
Malzemeler:
9 adet elma
toz seker
su
1 su bardagi ceviz içi, dövülmüs
2 tatli kasigi tarçin
yarim su bardagi kuru üzüm
[/list]
kremasi:
2 yemek kasigi bugday nisastasi
1 yemek kasigi un
1 su bardagi toz seker
2 paket vanilya
1 kg süt
ocaktan indirince 1 yemek kasigi margarin / tereyagi
[/list]
Hazirlanmasi:
Elmalari soyup (kesmeden) içlerini oyun. Tencereye alip her birinin üzerine 2 yemek kasigi seker serpin. Yari boylarina gelecek kadar su ekleyip haslayin.
Ayri bir yerde ceviz, tarçin ve üzümü karistirin.Hasladiginiz elmalarin içini bu karisimla doldurun.
Kremayi pisirin, ocaktan alinca yagini ekleyip karistirin.
Elmalarinizin üzerine bu kremadan döküp servis yapin